Login    Paswoord
Toegankelijkheid zal vanzelfsprekend worden.

Geschiedenis 1993 tot 1994

1993

In 1993 werd Antwerpen de culturele hoofdstad van Europa. Een aantal verenigingen voor gehandicapten vroegen toen aan de intendant van Antwerpen 93, Eric Antonis, of alle manifestaties wel toegankelijk waren voor personen met een handicap. De heer Antonis nodigde een aantal verenigingen voor gehandicapten uit om hierover van gedachten te wisselen. Dat was de start van de Werkgroep Antwerpen Toegankelijk. Voor het eerst zaten vertegenwoordigers van verschillende verenigingen voor gehandicapten rond de tafel om te ijveren voor een toegankelijk Antwerpen.

De partners in de Werkgroep Antwerpen 93 waren:
De Antwerpse Rolkar
Blindenzorg Licht en Liefde
Katholieke Vereniging Gehandicapten
Vlaamse Federatie van Gehandicapten
Vlaamse Vereniging voor Mensen met een Gehoorstoornis
Koninklijke Maatschappij voor Blinden en Slechtzienden
Centrale Dienst Toemeka
Stichting A. Kinsbergen – Gehandicaptenzorg Provincie Antwerpen
Ziekenzorg CM
Dienst voor Toerisme Stad Antwerpen
Departement Sociale Zaken Stad Antwerpen
Mobility International Vlaanderen
MS-Liga Provincie Antwerpen (lid sedert 1995 of 1996)
Toeristische Federatie Provincie Antwerpen
Roluit vzw (lid sedert 1995 of 1996)

In 1993 werd veel werk verzet. Er werd een brochure en een video gemaakt voor de medewerkers in musea om hen te leren hoe ze beter kunnen omgaan met personen met een handicap . De video ‘Kan ik iets voor u doen?’ werd officieel aan de pers voorgesteld in het auditorium van de Generale Bank aan de Wapper.
Er werd ook een gids gedrukt in vier kleuren waarin personen met een handicap informatie vinden in welke gebouwen ze zonder moeilijkheden terecht konden, waar ze ADL konden vragen, welke verenigingen ze konden contacteren om eventueel hulp te krijgen.

1994

In 1994 vonden de leden van de Werkgroep de activiteiten belangrijk genoeg om de werking voort te zetten. De naam veranderde eerst in Werkgroep 94 maar later in Werkgroep Antwerpen Toegankelijk. De aandacht ging toen vooral naar het vervolledigen van de inventaris van toegankelijkheid van openbare gebouwen en horecazaken. Er werd een brochure uitgegeven over de toegankelijkheid van meer dan 150 horecazaken in het centrum van Antwerpen.

lees verder

Contact

Heb je vragen of opmerkingen?
Stuur ons een mail.

Contactformulier